226 verdiepingen

226 verdiepingen

Na een stevig ontbijtje, direct 226 verdiepingen gelopen volgens de Garmin van Chris. Ik voelde de croissantjes al hoog zitten. Mijn fitbit gaf 24.000 stappen. Dat heb ik wel eens meer gehaald maar gisteren waren het stappen van stijgen en dalen en deels op 1800 meter hoogte. Een dag van verwondering. Over de grootsheid van de natuur, over de snel wisselende weersomstandigheden. Zo rij je in de zon, dan doorkruis je dichte mistflarden om boven de wolken weer de zon te ontmoeten.

Dinsdag  vroeg op en eerst naar het meest Oostelijke puntje gereden. Een hike op Sao Lourenco, het schiereiland van Madeira. Een bijna vulkanisch landschap en totaal anders dan de rest van Madeira. Mooie baaien en ondanks de kaalheid geuren de bermbloemen voor tien. Met recht een kruidige wandeling.

Daarna dwars door het eiland de haarspeldbochtjes naar de Pico Areiro genomen. Een top van 1800 meter. Enorme punten, diepe dalen die afgeschermd worden door de wolken. Je staat boven het wolkendek en de slierten dwarrelen nog net niet om je heen. Wij stonden nog in de zon.

Wat een bijzondere  ervaring. We voelden ons letterlijk op het einde van de wereld in een soort niemandsland. Wat is het landschap op Madeira afwisselend! De Pico heeft enorm veel indruk op ons gemaakt, voor mij letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de vakantie. Het was erg rustig omdat wij pas ‘s middags aankwamen en het op zeeniveau te bewolkt leek. Goed dat we toch slalommend de hemel wilden bereiken. De rust en grootsheid laten weer eens zien wat een nietige mensjes we zijn en hoe belangrijk het is voor de natuur te zorgen zodat al dit moois niet wordt verstoord. Een heerlijke actieve en indrukwekkende dag.

guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Edith
Edith
1 maand geleden

Ziet er echt schitterend uit daar!
En weer mooi verwoord!

5 1 vote
Artikelbeoordeling