Autovettura 500

Autovettura 500

‘Hoe gaat het met je quote’tje 500?’ Een van mijn opdrachtgevers wekte de indruk dat ik een zeer bemiddelde ZZP-er was. Niet ingewijden konden niet weten dat het om mijn Fiatje ging.

Een bescheiden formaat autovettura, maar wel een met een kekke uitstraling. Formule 1 snelheidsblokjes, stripes en misschien tikje ordinaire rode leren stoelen. Ik werd blij als ik dit kleine monster geparkeerd zag staan.

Mijn huidige ziet er wat bescheidener uit; passend bij het verstrijken van mijn eigen leeftijd. Maar nog steeds eentje die van alle markten thuis is. Op dit moment geen flamboyante Italiaan maar een vies ogende camion die tijdens de renovatie met gemak de kracht van een bouwcontainer overneemt.

Camion 500 rijdt regelmatig naar de stort. Scheelt weer de kosten van een stortbak; bouwbudgetten overschrijden toch altijd al je oorspronkelijke reservering. Op de stort zie ik enige afgunst bij de kolossale range rovers en MPV’s. Ja er komt echt meer uit dan je van zo’n schattig achterbankje verwacht. Extra voordeel? Na een paar ritjes planken sjouwen, heb ik mijn workouts voor die dag wel weer gehad.

guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Edith
Edith
3 maanden geleden

Haha geweldig verhaal!

Corinne
Corinne
3 maanden geleden

Haha geweldig. Zie het helemaal voor me

2 1 vote
Artikelbeoordeling