De rode kaplaarsjes van Pluto

De rode kaplaarsjes van Pluto

 

Sweetlove in Arcen, de titel vond ik al intrigerend. De kasteeltuinen van Arcen had ik nog niet niet eerder gezien en een van de tuinen staat nu vol met knalrode objecten van dieren. Een kaartje met na sluitingstijd een optreden van een woordenkunstenaar maakte deze middag helemaal af. Op naar Arcen!

Hondenpoten in kaplaarzen en gymschoenen, een poezenfamilie met waterflesjes op hun rug, beren die het land verlaten op zoek naar betere oorden, poedels in druk beraad… Over wat?  De grote, knalrode en vervreemdende objecten maken je nieuwsgierig. Wat probeert de kunstenaar hiermee te zeggen? Waarom zoveel rood kunststof in een mooie natuurtuin?

William Sweetlove, een Belgische popart kunstenaar, maakt een statement. Dat schoeisel hebben ze niet voor niets aan. Door de opwarming van de aarde wordt de grond letterlijk te heet onder hun pootjes. Met de waterflesjes op hun rug kunnen de poezen nog overleven als we straks een watertekort hebben. Een creatief voorbeeld van ‘show don’t tell’.

De dieren zijn gemaakt van de huidige fossielen die we in enorme hoeveelheden verbruiken. Als we deze maar hergebruiken, zijn we al deels goed bezig.  De polyester animal world in Arcen laat dit zien. Van mij mogen ze in peloton bij een klimaatprotest verschijnen. Woorden zijn dan overbodig.

Deze bijzondere  expositie in de kasteeltuinen van Arcen is nog t/m 7 november 2021 te zien.

guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Anneke
Anneke
5 maanden geleden

Heel interessant en een leuke manier om oud vinyl weer te gebruiken. Helaas, Arcen had het kwaad te verduren tijdens de overstromingen. Zou anders de rode beesten niet vernielen. Jammer dat jullie, vanwege het weer, de begeerde vacantie in Limburg hebben moeten afbreken.

2 1 vote
Artikelbeoordeling