Door de buik van Madeira

Door de buik van Madeira

Je moet geen tunnelvrees hebben als je naar Madeira gaat. Kronkelende en smalle bergweggetjes wisselden vandaag af met heel wat tunnels. Je reist letterlijk door de buik van Madeira. En niet een paar honderd meter; sommige tunnels zijn een paar kilometer lang. Op de kaart lijken sommige wegen niet door te lopen; op die punten verdwijn je letterlijk onder de grond.

Vandaag van Sao Vincente een stuk langs de noordkust gereden. Wat een steile kliffen, de bergen lijken aan de kust letterlijk afgesneden door de wind. Via Santana met de karakteristieke rode huisjes en Faichal naar Porto da Cruz gereden waar we aan het (kiezel) strand laat hebben geluncht. Zwaardvis met banaan en gegrilde tonijn. Op een eiland ga je natuurlijk voor de verse vis. Met een half flesje lokale wijn want we moesten ook nog zigzaggend terug.

In het Rosarium veel variëteiten aan rozen bewonderd. Aan de Noordkust is vooral de natuur indrukwekkend, de dorpjes stellen niet veel voor. Veel luiken dicht en op sommige plekken geen of weinig leven op straat. Met recht zondagse rust. En als je een barretje ziet, hangen daar vooral wat oudere mannen rond om de dorpsroddels uit te wisselen. Hier in het Noorden geen drukte en geen stress. Alleen al door de verschillende tinten groen en de geur van jasmijn en rozen kom je tot rust.

guest
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Miriam
Miriam
13 dagen geleden

Prachtig eiland zo te zien

Anneke
Anneke
17 dagen geleden

Prachtige foto’s en mooie beschrijving. Erg interessant. Komt de drank Madeira daar vandaan? Een aanbevolen gerecht in dat hotelletje in Foulain was “rognons au Madeire” of nier in Madeire sauce of zouden ze daar de bereiding mee bedoelen? Hoe is het eten daar? Welke taal spreken ze daar?

Edith
Edith
19 dagen geleden

Ziet er super uit. Mooie foto’s ook.
En natuurlijk altijd weer leuk hoe je de reis en/of het verhaal beschrijft. Daar kun je in wegdromen 😉

5 1 vote
Artikelbeoordeling