Een Kijkje in de Hemel

Een kijkje in de hemel

We zijn vandaag richting hemel gegaan. Met hulp van de Arabieren. Gelukkig zijn we ook weer neergedaald. Het was onze tijd nog niet. Dat leek er eerst wel op want God werkt hier met time slots. Ruim een maand van tevoren wisten we al dat hij ons stipt om 16.30 uur wilde ontvangen.

Burj Khalifa in Dubai is de hoogste toren ter wereld (828m). Gebouwd door het beroemde architectenbureau ‘ Skidmore, Owings en Merrill’. Het heeft 163 etages en 57 liften die je binnen een minuut naar het observatieplatform brengen op de 124e etage. Daar heb je een prachtig uitzicht op Dubai. Hoe zo’n grote stad weer klein Madurodam kan worden. Vond ik de wolkenkrabbers al hoog in Dubai, naast de Burj Khalifa zijn het tandenstokertjes. Van boven heb je een prachtig zicht op de fontein. Natuurlijk ook weer de grootste. Mag dan ook wat kosten. Meer dan 200 mio dollar. De fontein is 275 meter breed en spuit 152 meter hoog. Prachtig verlicht door 6600 lampen en 25 projectoren. Beneden op het plein is het helemaal een spektakel. Elk half uur een minivoorstelling waar de choreografie van het water is afgestemd op de bijbehorende muziek. Indrukwekkend allemaal.

Alles is maakbaar in Dubai. Als je maar de nodige centjes te besteden hebt. Er wordt volop gebouwd. Het echte werk wordt gedaan door gastarbeiders uit India en Pakistan. De Arabieren houden liever hun hagelwitte Djellaba’s schoon. Of ze trekken ze uit in hun privéjacuzzi in hun suite in El Arab. Een zeer luxe hotel voor de rijken der aarde. Gewone stervelingen mogen het terrein zelfs niet op en maken selfies met het gebouw op de achtergrond terwijl de dure auto’s voorbij zoeven.

Hoe opvallender hoe beter in Dubai. Zelfs een roze Ferrari gespot. Originele kleuren worden volledig los gelaten. Moslima’s houden hun high fashion zonnebrillen zelfs ’s avonds in het donker op. Geheel in stijl bij hun donkere kabaya. Je moet toch wel het merkje kunnen zien. Afgesloten bushokjes vanwege de airconditioning. Kamelenraces waar de prijslopers als VIP’s worden behandeld. Compleet met zwembaden waar die beesten baantjes kunnen trekken en loopbanden om hun snelheid te verbeteren. Ik zie ze al gaan, liefst met een koptelefoon op voor een stimulerende ‘eye of the tiger’ beat. Geen echte jockeys maar robots want die zijn nog aerodynamischer dan mensen. En lichter. Komt goed uit want ze houden hier van lekker eten. De cheesecake factory hebben we maar over geslagen. De cheesecake overigens niet.

Het ene zakendistict volgt het andere op met indrukwekkende wolkenkrabbers en winkelcentra. Soek Madinat waar je zelfs met bootjes van het ene terras naar het andere kunt varen. Een compleet Venetië. Dubai Mall met een complete skipiste (hoe duurzaam in de hete woestijn) en een acquarium met 33.000 verschillende zeedieren. Niets is te gek in Dubai. God vraagt of het zo goed is

0 0 votes
Artikel waardering
verzend
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments