Er vliegt roze door de lucht

Er vliegt roze door de lucht

En op de aarde trappelen hoefjes van aaibare lama’s en vicuna’s. Ze steken prachtig af in het vaak desolate landschap met grillige rotspartijen en gekleurde bergen. Op 4500 meter hoogte schieten de reusachtige wolmuizen je voorbij. Het zijn de Viscacha’s, die eruit zien als grappige konijnen. Lama’s, vicuna’s, flamingo’s, viscacha’s, paarden, ezels, allerlei soorten vogels en zelfs een condor. Tijdens deze rondreis dompelen we ons onder in de indrukwekkende flora en fauna in Zuid-Amerika. En ervaren we dat het niet altijd ontspannen ademhalen is tijdens onze overnachting op 4600 meter hoogte.

Ruim 20 minuten aan indrukwekkende impressies van onze reis naar Argentinië, Bolivia en Chili staat online. Fata Morgana op de zoutvlakte in Uyuni, de wonderlijke zeven-kleurenberg in Argentinië en naast het vele natuurschoon de kleurrijke dorpjes Humahuaca en Tilcara.

Wil je zelf die kant op gaan? Stuur een berichtje voor tips en meer hoogtepunten. Voor mij was het al een uitdaging om een reis van vier weken in drie landen terug te snijden tot de tijdsduur van een wijntje 😉.

Klik hier voor mijn compilatie 

 

guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Anneke
Anneke
1 jaar geleden

Knap stukje werk Marianne! Ik ben toch zo trots op mijn lieve nicht! Jan ook, weet ik zeker. Saguaros in Argentinië? Mij werd verteld dat die alleen in de Sonora woestijn hier groeien. Die witte bloemen zijn net zoals die hier bloeien. Heb je ook alpacas gezien? Die lijken op llamas en hun wol is super warm. Adem halen in Bolivia is moeilijk op die hoogte. De mensen die er wonen hebben grotere borstkassen leerde ik op college, vanwege hun longen. Heb je dat opgemerkt?

4 1 vote
Artikelbeoordeling