Heilige grond

Heilige grond

De Indian Canyons bij Palm Springs. Wat een bijzondere plek midden in de woestijn.  Palm Canyon vond ik de meest indrukwekkendste. Een prachtige oase van dikke en grillige palmbomen. 

Cahuilla Indianen

De Indian Canyons behoorden oorspronkelijk aan de Cahuilla Indianen. Ook nu is het nog heilige grond voor de nakomelingen van deze stammen. De inmiddels verlaten canyons zijn erg populair onder historici en natuurliefhebbers. En dat is niet voor niets. Het is een prachtig wandelgebied.

Op mijn bucket list 

We lieten ons niet afschrikken door de waarschuwingsbordjes. Palm Canyon had teveel aantrekkingskracht. Met een beetje stampen zullen de slangen wel weg ratelen.  Het was voor mij een bijna spirituele wandeling door het palmbomenbos.

Eeuwenoude en hoge bomen die veel moeten hebben meegemaakt en nog steeds krachtig en meters hoog in de kloof groeien. Niet van die gestileerde bomen zoals je die hier veel op de palmolieplantages ziet. Die zien er allemaal hetzelfde uit met hun dunne stam en een pruikje bovenop. Nee deze hebben vaak hun winterjassen nog aan voor de nachtelijke woestijnkou. Sommige lijken op twee benen te staan. Of is het een perfecte symbiose van twee bomen? Ze staan langs riviertjes afgewisseld door rotsen en keien, omringd door bergen met bijzondere cactussen. En zo stil. Heel bijzonder. De wandelaars losten op in het gebied en kwam je nauwelijks tegen.

Ik werd heel rustig daar. Geraakt door de indrukwekkende omgeving. Je kreeg een vredig gevoel over je. Misschien heerste er nog een sfeer van de Cahuilla Indianen?

Bovenlangs gingen we weer terug. Een fantastische hike die we niet snel zullen vergeten. Deze komt bij mijn herinneringen van meest mooie wandelingen. Een bijzondere dag in Palm Springs.

guest
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Edith
Edith
2 jaren geleden

Zo heel gaaf zeg! Maar jullie durven… met zulke waarschuwingsborden!?! ?
Heerlijk verhaal en onwijs mooie foto’s!

Ria
Ria
2 jaren geleden

Heerlijk wandelen in een geweldige omgeving, werkt heel rustgevend en super ontspannend?Prachtige foto’s.

Corinne
Corinne
2 jaren geleden

Heel bijzonder en wat ontzettend mooi. Kan me voorstellen dat je deze wandeling niet zal vergeten.

0 0 votes
Artikelbeoordeling