Hello, goodbye, hello?

Terug in Kaapstad. Van tevoren was ik benieuwd of het mij niet zou tegenvallen want we zijn er niet voor het eerst. Gelukkig blijft het een afwisselende stad, prachtig gelegen in een baai en aan de voet van de Tafelberg. De eye catcher van de stad, die aan het einde van de dag met een wit laken liefdevol wordt toegedekt.

Op de eerste dag hebben wij sinds 18 jaar er weer bovenop gestaan. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad en bovenop lijkt het wel een maanlandschap met de afwisselende rotsplanten (fynbos). Verder de hot spots aan Martin en Ria laten zien. Wandelend vanuit Bakoven naar Waterfront, Kirstenbosch Botanical Garden, Groot Constantia, Kaap de Goede Hoop en fietsen door de binnenstad met Baja Bikes. Langs historische hot spots, het beruchte District Six en het kleurrijke Bo Kaap. Afwisselend en in een relaxed tempo. Omdat je inmiddels zo je weg kunt vinden, voelde ik me bij deze vijfde keer zeker al een beetje thuis.

Wat was er anders? Niet echt veel; natuurlijk wordt er veel gebouwd en verbouwd zoals in elke grote stad. De enorme wind viel mij op. Het gierde om onze prachtige B&B, erg plaatselijk want verderop in Waterfront of in de binnenstad had je er geen last van. En het elektriciteitsprobleem. Natuurlijk had je wel eens last van stroomstoringen maar nu wordt een paar keer per dag alles plat gelegd. Voor uren. Je hebt er inmiddels een handige app voor om je voor te bereiden.

De Zuid-Afrikanen hebben er geen goed woord voor over. Tekorten, terwijl er ook elektriciteit wordt geëxporteerd. Volop zon en wind voor alternatieve energie, kortom weer een minpuntje van de huidige regering die voor zichzelf wel goed weet te zorgen. Veel werkeloosheid door Covid omdat het toerisme instortte, nu het elektriciteitstekort, de branche wordt goed geraakt en steun is er niet. Ik loop hier met een dubbel gevoel door de enorme tegenstelling tussen arm en rijk. Ik hoop dat ik met mijn toeristengeld een klein steentje bijdraag.

verzend
Abonneren op
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ria
Ria
6 maanden geleden

Wat een prachtige en kleurrijke foto’s!

Anneke
Anneke
6 maanden geleden

Prachtige foto’s met uitkijk op de zee, lekker genietend van de mooie natuur. Je ziet zo niet de problemen die de stad heeft. Heerst er nog een watersnood? Hoor je nog Afrikaans en zo ja, kun je er met Hollands terecht? Vele plaatsen hebben bog Hollandse namen.

Lianne
Lianne
6 maanden geleden

Je schrijft weer beeldend! Ik waan mij ook weer even in Kaapstad. Leuke foto’s. Geniet er maar lekker van.

Miriam
Miriam
6 maanden geleden

Mooie foto’s

Edith
Edith
6 maanden geleden

Heerlijk dat je weer een verhaal schrijft Marianne. Ik kijk alweer uit naar de volgende van ZA 😊

5 1 vote
Artikel waardering