Ik kan, ik mag en ik wil...

Ik kan, ik mag en ik wil…

Een ‘mantra’ die de laatste dagen is uitgekomen. Even terug naar zen na de stress van de eerste reisdag. Niks ‘moeten’, kijken wat we op het moment zelf willen, kunnen en mogen beleven. Heerlijk.

Hindernisparcours

Zag het er op woensdag nog goed uit naar Los Angeles, meer dan 60 vrije stoelen, donderdagochtend vroeg begon de stress. Een enorme botsing op de A9. We hebben bijna een uur stil gestaan. Zenuwen om te laat te komen. Handbagage enorm traag door de scan en natuurlijk gingen onze tassen de CSI baan in.

“Mogen wij voor een keer voor? Ze zijn al aan het boarden.” Nee, de douanebeambte was onverbiddelijk. Zet nooit zwakke mensen op een machtspositie. Ze gebruiken het om een verkeerde jeugd te compenseren. Hij keek naar een tube tandpasta of hij het voor het eerst zag. Elk flesje werd uit de transparante toilettas gehaald en door een aparte scanner gehaald.  Verbeeldde ik het me of voelde hij zich superieur toen hij mij steeds zenuwachtiger zag ijsberen?

Overbooked

Rennend naar de gate die natuurlijk het verst weg lag. Als een hjjgend rendier kwam ik aan. En ja, overbooked. Door technische problemen was op het laatste moment een kleiner vliegtuig ingezet. Weg 60 open plaatsen. Door een god’s wonder mochten we op de crew seats mee. Dat kwam vast omdat ik alle sterretjes in de hemel inmiddels repeterend had aangeroepen.

Mega LA

Wat een drukte bij LA. Met de shuttle naar rent a car. Daar ging het wonderbaarlijk snel. Binnen tien minuten zaten we in de auto. Was het tij gekeerd? Nee hoor, de route naar Palm Springs was een lange file. We hebben er uren over gedaan. Na bijna vijf uur file kwamen we in het donker aan.

Third parties uit het zicht

Toen weer discussie over de kamer. Booking.com zit als ‘third party’ natuurlijk drie hoog achter ook al beloven ze bergzicht. We keken op een dak uit. Weer terug maar de receptie en stampij gemaakt. Door mijn reismoeheid kon ik die jongen wel over de balie trekken. Het resort is erg rustig dus kamers genoeg om een betere aan te bieden. Die kregen we uiteindelijk want hij zag aan ons dat we niet eerder de receptie zouden verlaten. Om half vier ‘s nachts Nederlandse tijd zaten we eindelijk aan ons avondeten. De volgende dag eindelijk in de relaxstand….

guest
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Miriam
Miriam
2 jaren geleden

En wij maar denken dat wij moesten stressen op Schiphol. Gelukkig was onze tandpasta niet verdacht (op de terugweg overigens wel gedoe in Edinburgh met het aantal <100 ml flesjes. Maar gelukkig had onze douane beambte geen slechte jeugd gehad). Ik moet je blog over de surpriseparty nog vinden, maar hopelijk zijn jullie daar al helemaal bijgekomen. Fijne jaarwisseling?

Chantal
Chantal
2 jaren geleden

Jeetje wat een pech hebben jullie gehad ! Gelukkig zijn jullie op bestemming en kunnen jullie lekker even bijkomen ? nogmaals hele fijne dagen

Corinne
Corinne
2 jaren geleden

Wat een hel die eerste dag. Gelukkig zien we ook mooie plaatjes en kunnen jullie eindelijk genieten. Zennnnnnnn ?

0 0 votes
Artikelbeoordeling