Kleurrijk Funchal

Na de eerste dagen in veel groen te hebben doorgebracht, geniet ik ook weer van een stads sfeertje. De Noordkust van Madeira is rustig en onontdekt. Zeker bij Sao Vincente kun je prachtig wandelen maar is verder niet veel te beleven. De restaurants zijn sober maar de verse visgerechten smaken meer dan goed.

Bij Calheta aan de Zuidkust merkten we al iets meer afwisseling qua keuken, in ieder geval aan het haventje. Naast vis hier ook Italiaans en Indiaas. De bebouwing is hier wel behoorlijk, de dorpjes lijken naar elkaar toe te groeien en het einde is nog niet in zicht. Minder natuur en zen dan in het authentiekere Noorden.

De ‘grote stad’ Funchal gaat nog een stapje verder. Hier komen we de toeristen tegen maar in het voorseizoen gelukkig nog niet druk. Op elk terrasje kunnen we zo aanschuiven. En dat zijn er veel. In het centrum krijg je een Mediterrane gevoel met al die tafeltjes en stoeltjes in de smalle straatjes. En zo kleurrijk, veel deuren zijn kunstwerken. Ik heb nog nooit zoveel street art op een paar vierkante meter gezien. De bloemenmeisjes op het lentefestival maken kleurrijk Funchal helemaal af.

De kleurexplosie van ons hippe boutiekhotel in het historische centrum wordt buiten voortgezet. Heerlijk op loopafstand alles te kunnen proeven, buiten eten in de zon (hier al 2 dagen stralend weer), slenteren, slenteren, slenteren. Met de kabelbaan naar boven en de paleistuinen bezocht.

Morgen nog een dagje ‘stadscultuur’ en dan terug naar Ponta do Sol voor een paar dagen relaxen en wandelen. Ons hotel ligt op een klif; Ponta del Sol ligt tussen Funchal en Calheta. Hopelijk helpt het weer een beetje mee want daar hebben we een hotel met zwembad. Vanuit de kabelbaan in Funchal zie je goed achter de bergen de bewolking hangen. De Oost-Westkust, waaronder Funchal, is meer van de blauwe luchten.

Gelukkig hebben we een auto dus het mooie weer is altijd binnen ‘handbereik’. Gelukkig is het weer na elke klif weer anders op Madeira. De zon is nooit ver weg. Het is erg leuk om op verschillende plekken te zitten. De omgeving is op elke locatie weer anders en daardoor afwisselend qua indrukken. Een paar dagen in het leuke Funchal is ook zeker aan te bevelen.

verzend
Abonneren op
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
1 jaar geleden

Jeetje wat brengen jullie het toch steeds prachtig in woord en vooral ook beeld. Baal ervan dat ik (wij) niet mee zijn….maar dat kan gewoon niet altijd. Het wandelen is leuk maar mijn hart gaat uit naar Funchal en haar kunst. Het ziet er zo uitnodigend uit. Zalm met wit wijntje…..snik!
Grtz Martin

Ria
Ria
1 jaar geleden

Hi Marianne, Je hebt Madeira heel mooi weergegeven in woord en beeld!

Miriam
Miriam
1 jaar geleden

Leuk! Ook goed te weten dat het in Calheta vaak mooi weer is 😉

Anneke
Anneke
1 jaar geleden

Ik heb genoten van jullie reis, geholpen door de prachtige foto’s! Wist eigenlijk niet veel van Madeira maar besef nu dat het een bezichtiging zeker waard is. Het heeft een variëteit van plekjes om te bezoeken en van te genieten, incl. het eten. Om van te watertanden. Thanks!

5 1 vote
Artikel waardering