Magisch Rotterdam

Magisch Rotterdam

Kunst letterlijk beleven. De bijzondere en soms vergaande creaturen van Jeroen Bosch, de portretten van Rembrandt, de vrolijke, bijna psychedelische golven van Van Gogh… Vorig weekeinde gunden we ons een dag vrij van werk en klussen. Zinnen verzetten en op naar Rotterdam. Het weer zat niet mee; wind en regen. Gelukkig hadden we twee evenementen die zo kleurrijk en wonderlijk waren, dat ik het slechte weer vergat. Ik waande me in een sprookjeswereld door de enorme projecties en video’s van oude en nieuwe meesters. Het lijkt alsof je een 3D wereld instapt. Heel bijzonder.

Een dag van stappen maken. Van de Erasmusbrug naar het Kralingse bos. In de oude haven even opwarmen met bitterballen en rode wijn. Daarna konden we doordieselen naar het bos. Een beetje Halloween meegemaakt; maar wij waren te oud voor snoep werd ons al snel meegedeeld.

Vergezeld van een enorme hoosbui bereikten we het park. Parapluutjes op, die door de wind overdag er al aardig armoedig uitzagen. Het bos was prachtig omgetoverd met allerlei kleuren licht, dansende lampjes, rook uit de grond en uilen waarvan de ogen je nog lang leken te achtervolgen.

Martin en Chris stapten door het slechte weer lekker door; een evenement om snel te eindigen. Ria en ik liepen als verwonderende kinderen door het kleurrijke bos. De regen gaf volgens ons zelfs een extra dimensie. Een dag vol prikkels met beelden die in mijn geheugen gegrift staan. Op zo’n dag is werk en klussen makkelijk parkeren.

Ook beleven?

guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Edith
Edith
2 maanden geleden

Haha weer een heerlijk verhaal 😀 En ik snap dat jullie wat rustiger door het bos liepen. Ziet er apart uit en fotogeniek.

2 1 vote
Artikelbeoordeling