Nieuw seizoen

Nieuw seizoen

Lars voelt zich in zijn element. Het landschap is bedekt met zeker een meter sneeuw. Dennenbomen markeren als plompe witte wezens de uitgestrekte vlaktes. Takken lijken ingezwachteld, in bedwang gehouden door een cocon van sneeuw. In de strakblauwe lucht geeft de zon ontelbare schitterende diamantjes aan de bedekte bodem. Zijn husky’s zijn in vorm, de nieuwe leider voert de roedel goed aan. De slee glijdt met hoge snelheid over de vlakte en tussen de bomen door. De kruidige geur van afbladderende berken geeft een belofte af aan avontuur in het nieuwe seizoen.

Voor Lars is de winter een nieuw begin. Heldere dagen en een troostrijke witte wereld. De stilte van de natuur met alleen het vertrouwde blaffen van zijn honden en het gesnuif van rendieren. In dit seizoen kan hij eindelijk de eenzaamheid van de afgelopen maanden afschudden. Zijn houten woning ligt vlakbij Salla, een afgelegen plaats in het uitgestrekte Finse woud. Een plek die toeristen steeds meer gaan waarderen. Aangetrokken door de ruwheid van het desolate landschap en de minimale voorzieningen. Zijn stoere imago en zijn avontuurlijke tochten naar de Russische grens geeft hen het gevoel helden te zijn in een film vol winterse ontberingen. Voor een goed brandend kampvuur, heerlijke rendierburgers en sterke zwarte koffie draait hij zijn hand niet om.

Hij voelt de frisheid in de lucht. De maagdelijkheid van het witte landschap inspireert. Hij heeft een meerdaagse trekking bedacht langs ijzige beken en bevroren watervallen. Een tocht door ruw landschap voor ervaren wandelaars die net als hij over veel energie en kracht beschikken. Avonden in simpele blokhutten staan garant voor animerende gesprekken. Voldaan van alle inspanningen en rozig door het haardvuur en warme wijn. Voor Lars een sociaal hoogtepunt. Hij kijkt er naar uit verhalen uit de buitenwereld te horen.

Opdracht vanuit opleiding. Personage moet in landschap passen. Tevens geïnspireerd door mijn reis naar Lapland maart 2014.

0 0 votes
Artikel waardering
verzend
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments