Pieterpad pareltje

‘Wordt het wat?’ Een oudere heer in Holten zat heel relaxed op een stoeltje in het zonnetje zijn voordeur te schilderen. ‘Ja hoor, ook een kunstwerk’ reageerde hij. Ook? Dat wekte nieuwsgierigheid.

Over zijn schouder zag ik allerlei kunstwerken in zijn huis. Schilderijen met verschillende thema’s, levensgrote modellen van papier-maché. Was hij verzamelaar? Nee, hij had alles zelf gemaakt en we mochten wel even binnenkijken. Een onverwachte ontmoeting aan de start van een Pieterpadetappe.

Wim Kwakernaak is niet in een hokje te plaatsen. Hij is schilder en beeldhouwer. Levensgrote modellen geïnspireerd door zijn reizen in Afrika. Een Ethiopisch aandoende vrouw op naaldhakken, een Afrikaanse in een jurk met motieven in Jugendstilstijl, stillevens waarvan de scenes niet realistisch konden zijn. ‘Nee, dan kan je net zo goed fotograferen‘ volgens Wim, die ook leraar tekenen is geweest.

Je kwam ogen te kort. Een huis vol verschillende kunstwerken. Heel bijzonder zo’n privérondleiding aan de start van onze etappe Holten-Laren.

verzend
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anneke
Anneke
1 jaar geleden

Wat fijn toch als je een talent hebt en het kan uiten. Het dagelijkse leven met allerlei beslommeringen verdringt het vaak.

Martin en Ria
Martin en Ria
1 jaar geleden

Ja, was een bijzondere en onverwachte ontmoeting. Das ook de kracht van het Pieterpad > je ontmoet nieuwe mensen en komt op niet bekende locaties!
Mooie foto’s en mooie man.

5 1 vote
Artikel waardering