Showtime

Majiesfontein. Een klein gehuchtje tussen Kaapstad en de diamantmijnen van Kimberley. Onbeduidend in de Karoo totdat de Schot James Douglas Logan er in 1878 een treinstation aanlegt en het dorpje op de kaart zet. Een doorgangshaven voor de arbeiders tussen Kaapstad en Kimberley. Tijdens de Anglo-Boer oorlog (1899-1902) werd Majiesfontein het hoofdkwartier van zo’n 10.000 Engelse soldaten. Het Lord Milner hotel werd als ziekenhuis gebruikt.

Later is het hotel gebruikt voor de hoorzittingen over de oorlogsmisdaden. Het hotel schijnt daarom paranormale activiteiten te hebben en behoort tot de 40 meest spooky hotels in de wereld. Na de gasten van ‘Wie is de Mol’ dit jaar, gaan wij die spookverschijnselen beleven. Volgens het hotelpersoneel is er een aantal gasten die nooit lijkt uit te checken. En de Victoriaanse Lucy schijnt in Negligé regelmatig langs te komen. Eens ervaren of de Indische gaven in mij hiervoor openstaan…

Majiesfontein is een straatje met een aantal oude Victoriaanse gebouwen; eentje uit een openlucht museum. Het hotel heeft veel charme maar is erg gedateerd. Goed voor een nachtje als belevenis. De pronkkamers zijn prachtig, alsof je zo een museum in wandelt.

Na moed ingedronken te hebben met twee Glenlivets in de bar, werden we met de double decker opgehaald door showtime Johnnie. Een rasechte entertainer met een stem gemaakt voor ghost storytelling. Hij liet foto’s zien waar ze pas achteraf de geesten op zagen. Volgens hem niet geretoucheerd. Na een paar afsluitende songs in de bar heerlijk en sfeervol gegeten in het restaurant. Een leuke tussenstop om de lange afstand tussen Clanwilliam en Oudtshoorn te onderbreken.

verzend
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ria
Ria
6 maanden geleden

Leuk

Anneke
Anneke
6 maanden geleden

Een heel interessant stukje geschiedenis en een kijkje in het verleden. Die boerenoorlog werd er ook gevochten blijkbaar. Maar alles is mooi onderhouden en een visite waard.

Edith
Edith
6 maanden geleden

Geweldig verhaal.dat jullie dit hotel aandurven 😅 Ik hoop dat jullie morgen gewoon uitchecken…. 😉

5 1 vote
Artikel waardering