Een stiefzusje voor Chi?

Met weemoed laat ik Chi achter als we op vakantie gaan. Ook al was Tai niet het allerliefste zusje, ze waren wel altijd met elkaar. Gelukkig heeft ze aan Chantal nu een lieve oppas.

Als ik een kat zie, wordt er direct dopamine aangemaakt. Wat zegt dat? In 2012 is een onderzoek gedaan naar de eigenschappen van een kattenmens en waarin deze zich onderscheiden van een hondenliefhebber. Kattenmensen staan meer open voor nieuwe ervaringen, houden minder van samenwerken en zijn soms minder assertief.

Het eerste is helemaal waar. Alleen al te zien aan mijn passie voor reizen en grenzen verleggen op mijn werk. Tweede heb ik minder mee; ik werk graag in een team maar hou er ook van als ze ‘mijn gang laten gaan’ want dan komt het allemaal wel goed. Niet al teveel bemoeienis dus. En ik werk aan meer assertiviteit 😉.

Terug naar dopamine. Chris en ik maken het gelijktijdig aan als ‘Gypsy’ onze B&B-poes komt aanwandelen. Het gevoel is wederzijds. Ze voelt zich al helemaal thuis bij ons op Casa Piedade. De deur gaat ‘s ochtends nog niet open of ze komt al weer een paar knuffels halen. Ze is wel gedomesticeerd want ze heeft een bandje om. Je krijgt haar gratis in je package als je Casa Piedade boekt. Een gezellige  start van de vakantie. Ik denk dat ik haar maar meeneem voor Chi.

verzend
Abonneren op
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lianne
Lianne
1 jaar geleden

Wat een schatje! Naast de aanmaak van dopamine wordt ook oxytocine aangemaakt waardoor je hartslag en bloeddruk omlaag gaan als je een kat aait. Dus even helemaal in de relax-stand alvorens jullie het avontuur op Madeira gaan beleven. Een goede start dus.

Anneke
Anneke
1 jaar geleden

Dan ben ik ook een katten mens. Maar niet zo zeer heb ik de tweede eigenschap. Mij is het zelfde overkomen, toen ik na mijn huwelijk een maand met Jerry in een hotelletje in Foulain, Frankrijk, verbleef. Daar zag ik een Siamese kat, had nooit eerder een echte Siamees gezien. Ik moest hem even aaien, vol bewondering. De eigenaar zei, geef hem maar je kamernummer en hij zal je opzoeken. Dat deed Mouki ook. Daarna wilden wij alleen maar Siamese poezen hebben, en hebben er drie gehad. De laatste stierf na bijna 20 jaar hier in Sun City.

Edith
Edith
1 jaar geleden

HAha heel herkenbaar die dopamine. Die maken wij ook altijd aan. En van de eigenschappen herken ik alleen de laatste 😃
Fijne vakantie nog!

Corinne
Corinne
1 jaar geleden

Tis wel echt een leukertje 😻

5 1 vote
Artikel waardering