Sweet memories

Sweet Memories

31/05/2015

Spanning. Alleen het geluid van je eigen ademhaling en het bonken van je hart. Hoor ik iets? Loopt daar iets? Bezig zijn met al je zintuigen. Op zoek naar sporen. Leeuwenpoten in het zand. Indrukwekkend. Het moet een van de twee broers zijn die altijd met elkaar vechten. Het testosteron in de natuur is hoog. Zwakke zielen worden snel uitgeschakeld. Wilde honden met extra grote oren om de hartslag van de zwakkeren te kunnen horen. 100% slagingskans. Oude of verse sporen? Je kunt het niet met zekerheid zeggen. Het heeft in geen maanden geregend. Alles is stoffig in Afrika. En toch kleurrijk. Rode klei, rood zand, rode ondergaande zon, zelfs een rode maan. Herinneringen in een roodzweem.

Stilte. Geluid van vogels. Rommelige magen van olifanten. Zo luid dat je denkt dat er leeuwen brullen. Gedribbel van Warthogs. Kabbelend water, geruis van watervallen. Brandende bermen en verstikkende rook. Gelach. Vrolijke geschetter van schoolkinderen in uniform. Kwebbelende moeders met kinderen in kleurrijke doeken op hun rug. Mekkerende geiten. Weemoed.

Winter in Afrika. Goede herinneringen aan. Een zijn met de natuur en genieten van verhalen van medereizigers. Ontkurken van een goede fles Zuid-Afrikaanse wijn. Sterke verhalen van rangers. Delen van tips, enthousiasmeren voor plekken die de moeite waard zijn. De warmte en de zon op je huid voelen. Elke dag een blauwe lucht. En ’s avonds bij het kampvuur ervaringen uitwisselen. Herkenning en leuke gesprekken. Allemaal zielen met dezelfde passie in Afrika. Genieten, erop uit gaan, hiken, avonturieren en de unieke belevenis van game drives in wildreservaten.

Lente in Nederland. Koud en regen. Mijn nagels voor niets gelakt. Geen weer voor flipflops. Met warme UGGS en mijn herfstjas aan boodschappen doen. Voorover gebogen tegen de wind en in elkaar krimpend van de regen. Ik heb nu al heimwee. Ook een dag om mijn reisverslag uit te werken en aan het fotoboek te beginnen. Je beleeft alles weer opnieuw. Heerlijk. Ik kan me weer even verliezen in mooie momenten. De weersvoorspellingen voor het einde van de week zijn goed. Ik kijk nu al uit naar vrijdag. Lekker buiten. In de tuin met een goede fles witte Durbanville Hills zoete herinneringen ophalen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments