Thuiskomen

Terug in Franschhoek. Ook al zitten we steeds in andere B&B’s, voor de derde keer voelt het toch als een beetje thuiskomen. De gezellige dorpsstraat met de galeries, boetiekjes en restaurants waarvan we al een oude bekende hebben geproefd. De eerste aanblik in het dal na de Franschhoekpas en langs Le Petit Ferme binnenrijden. Alsof we niet zijn weg geweest.

Ik ben benieuwd hoe we de komende week gaan ervaren. Het weer is voor het eerst wel minder, het regent nu maar ongetwijfeld breekt de komende week ook de zon nog wel door en anders zoeken we die op in het nabij gelegen Paarl, Betty’s Bay of Hermanus. Een uurtje met de auto en aan de andere kant van de bergen zit je hopelijk zo weer in beter weer.

Franschhoek is een dorp voor Bourgondiërs; lekker eten en goede wijnen. Iets wat – soms helaas – wel bij me past. Misschien heb ik die ‘joie de vivre’ wel van mijn opa die in Nice is geboren. En de neus voor wijn dankzij mijn overgrootvader die nog in de manor house op de Nederburg wijngaard in Paarl hangt (helaas geen aandelen in). Familietrekjes die hier weer bij elkaar komen.

De eerste dag gaan we een beetje rondslenteren en hier en daar wat neerstrijken. Als het weer het toelaat. Kijken wat  er nog vertrouwd en wat er veranderd is. Ongetwijfeld heeft Covid en loadshedding ook hier zijn sporen nagelaten. Ondanks het bestedingspatroon van de hier vooral witte toeristen. Onze eerste B&B staat al te koop zagen we.

verzend
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anneke
Anneke
8 maanden geleden

Eindelijk een rustige dag.
Je ziet het Hollands nog vaak in plaatsnamen opduiken zo gezien.

Ria
Ria
8 maanden geleden

Wat een geweldige foto. Gelukkig kunnen jullie lekker wijntjes drinken. Ik heb mijn dry wine maandje!

5 1 vote
Artikel waardering