Vanuit je buik ademhalen

Na de zoutvlakte richting het zuiden van Bolivia gereden. Een lange maar erg mooie tocht. De 4wd moest topprestaties leveren want de wegen waren zeker op het eind een en al stenen en we klommen tot 4550 meter.

Meren en opvallende rotsformaties

Onderweg weer indrukwekkende natuur gezien. Opvallende rotsformaties midden in de woestijn en prachtige meertjes en krijtformaties. En onze eerste roze flamingo’s gespot.

Hotel in the middle of nowhere

Aan het einde van de middag duikt ons hotel op. Letterlijk midden in de natuur. Op een hoogvlakte van 4500 meter. Eenvoudig en robuust maar met een prima kok. Hoe die zo’n lekkere maaltijd in elkaar kan draaien is mij een raadsel. Wij hebben er een dag over gedaan om er te komen. Zullen de ingrediënten wel vers zijn? Het smaakte in ieder geval heerlijk en met nog steeds darmklachten blijft het toch ‘laden en lossen’ onafhankelijk van wat ik eet.

Aan het zuurstof?

Bij aankomst werd eerst het zuurstofgehalte in ons bloed gemeten. Vinger in zo’n apparaatje, ik moest aan mamma in het ziekenhuis denken. Dat hoorde ook altijd bij de dagelijkse controle. Ik had de gezondheid van een jonge godin en hoefde dus niet aan de zuurstoftank die achter de receptie stond.

Die nacht voelde ik me echter niet zo. Op 4500 meter hoogte had ik bij het inslapen best wel last. Steeds heel diep adem halen omdat ik het een beetje benauwd had. Me proberen niet druk te maken en vanuit mijn buik adem te halen. Yogi’s zullen hier beter mee om kunnen gaan. Gelukkig ging het daarna beter. Claudia vertelde ook dat niemand daar tot nu toe nog goed had geslapen. Daarom adviseerde ze voor het slapen gaan een half uurtje aan de zuurstoftank tank te gaan liggen.

In alle rust dieren spotten

Het hoogtepunt van de laatste excursiedag was het meerkleurenmeer. Een meer dat uit verschillende kleuren bestaat vanwege de verschillende mineralen. Het staat vol met roze flamingo’s. Daarvoor lopen  vicuna’s en lama’s. In alle rust hebben we daar gezeten. Ze hielden ons wel in de gaten maar liepen niet weg. We waren daar ook maar met zijn vijven. Heel bijzonder. Iets dat ik nooit meer zal vergeten.

Daarna richting Chili. De dagen in Bolivia waren heel bijzonder. Benieuwd wat we in Chili allemaal gaan beleven. Het dalen van zo’n 4500 meter naar 2500 is wel weer even lekker. De hoogte pakken we aan het einde in Chili weer op. Nu eerst weer even rustig ademhalen.

Kort filmfragmentje: Vicuna’s

We rijden door zeer vulkanisch gebied. Impressie: Geiser 1 en Geiser 2

verzend
Abonneren op
guest

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jos
Jos
3 jaren geleden

Ben jaloers geweldige foto.s mooie reis

Miriam
Miriam
3 jaren geleden

Mooi hoor, ondanks de ontberingen toch genieten van de mooie natuur

Ria
Ria
4 jaren geleden

Heel indrukwekkend, wat een reis! Super om jullie zo te volgen

Anneke
Anneke
4 jaren geleden

Pas op met cocktails op die hoogte. Ik werd eens doodziek na een Campari cocktail in Mexico City dat ook hoog ligt. Wat een bewogen maar zeer interessante reis tot nu toe. Eigenlijk alleen voor globetrekkers zoals jullie ???. Nu naar de tinmijnen …

Edith
Edith
4 jaren geleden

Jeetje wat gaaf allemaal zeg! Super mooie reis! En spannend op zo’n hoogte ?
En blijf lekker schrijven, je verhalen zijn heerlijk om te lezen ?

Corinne
Corinne
4 jaren geleden

Wat een gaaf landschap. Heel bijzonder. De foto met de 2 vliegende flamingo’s is heel mooi qua kleur. Hopelijk worden jullie darmen wat rustiger….geniet weer lekker verder. Xxx

0 0 votes
Artikel waardering