Water en zand

Water en zand

Van Tiwi naar Al Hamra. Op het vliegveld van Muscat onze 4WD opgehaald. Wat een bakbeest, ik heb bijna een trapje nodig om erin te klimmen. Doorgereden naar Tiwi aan de kust waar we een nachtje bleven. De volgende dag op pad. Eerst naar Wadi Shab (‘kreek’). Was erg mooi. We hebben dik twee uur gewandeld. Het was eigenlijk meer klauteren over rotsblokken en grote stenen. Vaak best steil en de ‘high profile’ van mijn bergschoenen hielpen niet echt tegen de gladdigheid. Een prachtige kloof met hier en daar groene oases door bijzondere bloemen, palmbomen en grassen. Er stonden zelfs bananenbomen. Irrigatie gebeurt met water uit de wadi die nooit droog komt te staan. Indrukwekkende rotspartijen. Dan voel je je toch een nietig mensje als je daar doorheen klautert. Prachtige heldere poelen waarin we nog een verfrissende duik hebben genomen.

Na het bekijken van het vissersplaatsje Sur doorgereden naar Raz al Jinz waar we op turtle excursie zouden gaan. ‘Zouden’ want de excursies gingen niet door. De rangers zijn aan het staken en zelf mag je ’s nachts het strand niet op (beschermd gebied). Balen zeg! Omdat we aan het eind van de dag aankwamen en maar een nachtje bleven was zoeken naar een hotel in een andere plaats niet echt een alternatief. We kregen nu een upgrade naar een luxe tent (echt luxe met bedden, douche, toilet en wifi) en een gratis diner. Het waaide behoorlijk (wind gierde letterlijk om de tent heen) maar binnen onder het dekbedje was het warm.

De volgende dag via de kust en Wadi Khalid naar Wahiba Sands gereden. Onderweg weer een desolaat maar indrukwekkend maanlandschap. Woestijn bestaat hier nog voornamelijk uit gesteente en rotsen in verschillende kleuren door de mineralen die erin zitten. Veel loslopende kamelen en geiten gezien. Dat is hier overstekend wild. Grappig als je ook die verkeersbordjes met kamelen erop ziet. Ze steken zo de weg over. De wadi was een heerlijke lunchplek. We hadden onze eigen picknick meegenomen. Chris en Gerrit hebben ook in deze wadi gezwommen. In dit gedeelte van Oman genoeg water om af te koelen. Zee en wadi’s.

In Minitrib werden we opgewacht door onze gids voor Wahiba Sands. Onze volgende plek en nu echt in de rode zandwoestijn. Eerst even tanken (75 liter voor 18 euro!) en bandenspanning verlagen. Toen 27 km door de duinen naar het kamp scheuren. Leuk om te doen en een prachtig gezicht met de middagzon. Duinen kleuren dan mooi rood. Onze hut was primitief (geen verlichting, alleen koud water) maar sfeervol ingericht. Van binnen net een bedoeinentent, met wandkleden en een perzisch tapijtje. Buitendouche en toilet zo onder de hemel die vol met sterren was. Prachtig om te zien ’s nachts. De volgende ochtend vroeg uit de woestijn vertrokken. Zonder gids dit keer (‘ zie maar hoe je eruit komt’) zodat we wat fotostops konden maken. Op naar onze volgende plek, The View in Al Hamra.

0 0 votes
Artikel waardering
verzend
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments