Wimpertjes van verroest ijzer

Wimpertjes van verroest ijzer

De route van 29 Palms dwars door Joshua Park, Box Canyon en de Cahuilla en Sante Rosa Indianenreservaten is vol verrassingen. Het landschap verandert voortdurend.

Een woestijn met veel gezichten

Joshua Park ligt midden in de woestijn. Maar wat is deze veranderlijk. Vanuit een witte wereld rijd je de droogte in. Onder de 1500 meter verdween de sneeuw steeds meer. We kwamen in bijzondere cactusvelden terecht. Prachtig gelegen in de ochtendzon. De waarschuwingsbordjes met ‘pas op voor bijen’ zul je bij ons niet meer zien omdat ze helaas nog maar weinig voorkomen. Gelukkig bleek het geen bijenseizoen te zijn want wandelen tussen deze bijzondere struiken is best uitnodigend. 

Roestige dieren

Zonder aankondiging vooraf passeer je plotseling een terrein vol roestige sculpturen. Dino’s van verroest ijzer, paarden, draken en allerlei andere personages. Vervreemdend zo midden in het landschap en sommige sculpturen zijn meters hoog. Wat kan roest dan mooi en intrigerend zijn. Het ijzer is tot in detail bewerkt. Wimpertjes, oogleden, de knop op een zadeltas van een cowboy. 

Een dino voor kerst

De sculpturen zijn gemaakt door Ricardo Breceda, een Mexicaan die al ruim 25 jaar in Aguanga woont. Een autodidact. Zijn destijds zesjarige dochtertje wilde een dino voor Kerstmis nadat ze Jurrasic Park had gezien. Ricardo maakte voor haar een exemplaar van oud ijzer van zes meter hoog.

Een nieuwe hobby was geboren. En van die passie maakte hij zijn beroep. Inmiddels staan er meer dan 130 sculpturen en kom je zijn werk op verschillende plaatsen in Amerika tegen. Ze staan langs de route naar Joshua Tree en in 29 Palms. Heel bijzonder om daar rond te lopen. Af en toe staan er behoorlijk creepy exemplaren bij.

Uitzieken in een room met harbour view

Aan het einde van de middag aangekomen op onze laatste reisbestemming. Hier blijven we vijf nachten. We hebben een prachtig uitzicht op de jachthaven. De komende dagen San Diego in een rustig tempo verkennen en uitzieken voordat we thuis weer in de versnelling gaan.

guest
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Miriam
Miriam
2 jaren geleden

Uitzieken?!?! Jullie zijn toch niet opnieuw geveld? Of is dat nog van Z Amerika? Mooie sculpturen, maar idd soms creepy

Corinne
Corinne
2 jaren geleden

Wat een mooi landschap en heel bijzonder die roestige sculpturen. Hopelijk voelen jullie je gauw wat beter en kunnen jullie nog even lekker genieten ?

Ria
Ria
2 jaren geleden

Wat een bijzondere objecten, super. Wij zijn destijds ook in Joshua Tree Park geweest maar deze sculpturen hebben we helaas niet gezien. Geniet nog van de laatste dagen, hopelijk voelen jullie je inmiddels wat beter.

Tineke
Tineke
2 jaren geleden

Knap gemaakt die beelden!
Hoop dat jullie nu een beetje bijkomen….
X

0 0 votes
Artikelbeoordeling