Zit. Sta. Loop!

Na bijna een half jaar klussen komt het eind in zicht. Toef op de taart: het inrichten van mijn eigen kantoor beneden. Allebei een eigen werkplek nu we de voordelen van het thuiswerken hebben ervaren. Natuurlijk ben ik voor een hybride vorm; met collega’s echt contact en recht in de ogen kunnen kijken in plaats van naar al die neergeslagen oogleden zorgt voor meer verbinding.

Privé is nu echt privé
Je laptop en extra scherm op de eettafel? Je komt niet los. Een mailtje of appje op mijn telefoon bracht mij alweer achter de eettafel om een reactie te geven. De scheidslijn tussen werk en privé werd echt dun. En door al die ‘ICT’ op mijn tafel werd ik continu herinnerd aan het door mijzelf opgelegde takenlijstje. Nu verlaat ik mijn kantoor om zonder OV-pas of file binnen luttele secondes mijn huiskamer te bereiken.

Writer’s block?
De loopband staat voor het raam. Wandelen en creatie laten binnenstromen. Al is het maar tien minuten. Ideeën ontstaan dan weer vanzelf. En ik heb zelfs een echte zit/sta. Tijdens Teams hupsakee bureau omhoog en even aan de kantoorbar hangen. Goed voor de bloedsomloop. Denk dat Erik Scherder dit kantoortje wel kan waarderen.

Zen en gezelligheid
Een orchidee, een bonsaiboompje met boeddha zorgen voor sfeer. Aziatische elementen waarbij ik even kan wegdromen naar al mijn gemaakte reizen. Een kersenbloesem om de vergankelijkheid van alles weer te geven. Ik ga me niet meer druk maken om details en wat meer proberen los te laten. Met het raam open hoor ik de eendjes kwetteren en laat geit Ben van zich horen. Voldoende ontspanningselementen tijdens kantoortijden, ook als deze tijden soms na 18.00 uur of in het weekeinde liggen. Tevreden @home…

verzend
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anneke
Anneke
1 jaar geleden

Helemaal naar wens ingericht! Een wereldje voor jezelf. Proficiat Marianne.

Edith
Edith
1 jaar geleden

Wat een luxe zeg zo’n mooie werkkamer! Helaas staan mijn spullen gewoon op tafel beneden 🙈

2 1 vote
Artikel waardering